Instalări săli conferințe

Instalari videoproiectoare

Instalări ecrane de proiecție

Instalari table interactive

O tablă interactivă este un touch screen de dimensiuni mari, care, cu ajutorul unei conexiuni dintre un calculator și un videoproiector,  proiectează imaginea care o aveți pe desktop-ul computer-ului direct pe suprafața tablei.

Proiectorul poate fi așezat pe o masă destinată prezentărilor în fața tablei sau poate fi instalat pe tavan cu ajutorul unui suport pentru proiector. Cu toate acestea, în ambele cazuri proiectorul ar trebui să fie instalat puțin lateral față de tablă pentru a nu crea efectul de orbire atunci când prezentați la tablă. Acest lucru este valabil în cazul în care dispuneți de un proiector Long-Throw, adică cu proiecție de la distanțe lungi. Totuși, cel mai bine ar fi să folosiți un proiector Short-Throw (proiecție de la distanțe scurte), care se fixează aproape de tabla interactivă și astfel evitați efectul de orbire în timpul prezentărilor la tablă.

Tabla interactivă poate fi fixată la perete sau pe un suport mobil care poate avea deja suportul pentru proiectorul Short-Throw.

Trebuie de menționat că tablele interactive folosesc tehnologii diferite care determină poziția markerului sau al degetului pe suprafața tablei, cum ar fi touchscreen, tehnologie optică, tehnologie infraroșu, ultrasunete sau electromagnetice. Toate aceste tehnologii pot fi împărțite în două subgrupuri: table intreactive la care poți lucra doar cu degetele sau table care necesită un marker special. Fiecare din ele are propriile sale avantaje:  pentru prima este rapiditatea și ușurința de a lucra, fără necesitatea altor accesorii suplimentare; pentru a doua se execută mai ușor toate operațiunile legate de precizia determinării atingerii.

Dacă știți că de multe ori veți avea nevoie să scrieți pe tabla interactivă, atunci este bine să alegeți o tablă interactivă pe care puteți scrie cu ajutorul markerelor pentru stergere uscată pentru tablele albe, astfel veți putea scrie pe tabla interactivă atunci cind nu proiectați nimic pe aceasta.

Fiecare tablă interactivă are software-ul propriu, dar este mai bine să alegeți o tablă interactivă care ar funcționa cu orice software. Desigur, nu sunt doar acestea punctele principale care ar trebui sa le iei in calcul atunci când trebuie sa alegi tabla interactivă potrivită. Este necesar să se ia in calcul termenii de garanție și reparația tablei în cazul unei defecțiuni, instrucțiunea de folosire pentru a vă familiariza cu funcționalitatea acesteia și, bineînțeles, prețul joacă un rol important.