Deținem autorizație pentru proiectarea, montarea, mentenanța si intreținerea sistemelor de detecție la incendiu.

De ce un sistem de alarmare la incendiu? Pentru că:

Sistemul de alarmă împotriva incendiilor este proiectat pentru a ne avertiza în caz de urgență, astfel încât să putem lua măsuri spre a limita și stinge incediile, de a ne proteja pe noi înșine, personalul și clientii, sau bunurile materiale.

Alarmele de incendiu se montează in locuințe, birouri, fabrici și clădiri publice, făcând parte din rutina noastră de zi cu zi, dar sunt adesea trecute cu vederea până când există o situație de urgență, când s-ar putea să ne salveze viețile și bunurile materiale.

Oricare ar fi metoda de detectare, dacă alarma este declanșată, centrala va avertiza prin intermediul unor sirene acustice oamenii din clădire că ar putea exista un incendiu.

Sistemul de alarmă de incendiu poate include, de asemenea, un modul de comunicare la distanță, care alertează pompierii, proprietarul și alte persoane desemnate pentru a proceda la stingerea și limitarea cât mai urgentă a incendiului.

Cele mai noi tehnologii de detecție a incendiilor sunt concepute să limiteze alarmele false și să detecteze cu maximă acuratețe incendiile. Legislatia este foarte stricta in acest sens si impune folosirea doar a produselor certificate. Astfel componentele folosite in sistemele de detectie trebuie sa respecte normele privind fiabilitatea si rezistenta acestora la foc si la temperaturi inalte.

In principiu un sistem de alarmare si alertare la incendiu este compus din:

  • Centrala de detectie si semnalizare a incendiului. Este echipamentul la care vor fi conectate toate celelalte componente ale sistemului
  • Detectorii, reprezinta elementele active care vor semnala prezenta pericolului si vor transmite acest fapt centralei de detectie. Pot detecta, dupa caz mai multe tipuri de semnale: fum, flacara, temperatura, gaz
  • Butoanele de incendiu, reprezinta elemente pasive din sistem, ce sunt actionate manual si care vor transmite semnalul catre centrala de incendiu.
  • Sirenele de incendiu. Sunt elemente componente ale sistemului, care au rolul de avertizare optica si acustica. Acestea se monteaza atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirii.
  • Comunicatoarele de incendiu. Sunt dispozitive care permit comunicarea rapida a evenimentelor semnalizate de catre centrala de incendiu. Acestea pot comunica cu dispeceratul sau cu persoanele abilitate prin intermediul retelelor GSM sau prin internet.
  • Modul repetor centrala de incendiu. Are rolul de a afisa evenimentele din centrala de incendiu intr-o locatie diferita fizic de cea a centralei de detectie. Acesta se poate pune intr-un dispecerat sau intr-o incapere unde sistemul poate fi monitorizat permanent. De asemenea pot fi folosite si pentru setarea parametrilor centralei.
  • Electromagneti si elemente de blocare. Sunt accesorii folosite in sistemele de incendiu pentru deschiderea usilor de urgenta sau pentru inchiderea usilor destinate acestui scop, in vederea izolarii incendiului.
  • Alte componente auxiliare: surse de alimentare, cutii de protectie, acumulatori etc., necesare functionarii corespunzatoare a sistemului.

          Dacă v-ați hotarat sa va montati un sistem de alarmare la incendiu, va rugam sa ne contactati pentru a va face o oferta. Impreuna putem stabili ce solutie vi se potriveste.