AUTOMATIZĂRI PORȚI

Firma noastră este specializată în montarea, repararea și întreținerea automatizărilor pentru toate tipurile de porți.

Suntem distribuitori autorizați ai mărcii italiene BFT. Catalogul de produse poate fi vizualizat aici.

Activitățile zilnice moderne ne impun un grad ridicat de mobilitate și timpi de deplasare mai mici. Ca atare deschiderea automată a porților nu mai este un simplu moft.  O poartă complet automatizată ne asigură deschiderea și închiderea porților la o simplă acționare a unui buton. Acționarea se poate face de pe telecomandă, de pe panoul de comandă sau cu ajutorul telefonului nostru mobil.

Pe piață există o multitudine de oferte în ceea ce privește sistemele de acționare a deschiderii porților, prețul acestora variind foarte mult în funcție de producători și de caracteristicile specifice. Fiind un produs de folosință îndelungată, trebuie ales adecvat, astfel încât să ne asigurăm că ne vom bucura de el, fără probleme și că acesta va funcționa ireproșabil la fiecare utilizare, timp de 10 – 15 ani.

Când alegem automatizarea ar trebui să avem în vedere câteva aspecte, cum ar fi:

  • Timpul de închidere / deschidere
  • Puterea motorului, exprimată in watt
  • Robustețea sistemului. Materiale din care sunt create joacă un rol important atât în ceea ce privește fiabilitatea în funcționare, cât si în ceea ce privește aspectul exterior al sistemului de automatizare
  • Modul de acționare asupra porții (cu braț acționat de șurub infinit, cu braț articulat, cu piston hidraulic, cu motor îngropat,  cu motor invizibil, cu cremalieră). Când alegem o automatizare pentru porțile batante trebuie să ținem seama de mai multi factori (dimensiunile porților, grosimea  stâlpilor, geometria locului, etc., astfel încât să ne permită deschiderea, respectiv închiderea porților până la limitele dorite).
  • Tipurile de limitatori, care pot fi magnetici, mecanici pe piston sau mecanici pe poartă. Un limitator magnetic permite programarea porții astfel încât aceasta să se opreasca în pozițiile stabilite de închidere sau deschidere, fără a fi nevoie de opritori montați pentru oprirea mecanică a porții, cum ar fi cei de la balamale, cei de la capătul de deschidere al porților sau opritorul central situat in partea de jos a porților. De asemenea există automatizări cu encodere pe motor, care permit programarea porților similar cu cea a limitatorilor magnetici.
  • Tensiunea de alimentare a motorului/motoarelor. Chiar dacă majoritatea automatizarilor funcționează cu tensiunea primită de la rețeaua de alimentare cu energie electrică, tensiunea de alimentare a motoarelor poate fi cu curent alternativ sau cu curent continuu. Cele cu curent alternativ, funcționează, de regula cu tensiunea de alimentare (220 V). Cele cu alimentare in curent continuu funcționează cu tensiuni de 24 V (sunt și de 12 sau 36 V, dar mai puțin uzuale). Există o serie de avantaje ale fiecărui tip, dar diferența principală este că cele in curent continuu sunt mai silențioase și parametrizarea este mai complexă.
  • Chiar dacă porțile rezistă la forțare, este necesar să montăm suplimentar și o yală electromagnetică, care să ne asigure un grad ridicat împotriva efracției și este foarte utilă în protejarea mecanismului și a porții la acțiunile vântului, în special în cazul porților construite din panouri pline sau acoperite cu policarbonat. Dacă dorim și acest lucru este necesar să ne asigurăm că automatizarea ne permite comandarea unui mecanism de blocare electromagnetic.

Dacă doriți o automatizare  pentru poarta dumneavoastră, sau dacă doriti o intervenție la automatizarea porții dvs., vă rugăm să ne contactați.