Infine Smart Solutions este autorizată de către IGPR, pentru proiectarea, montarea, depanarea și intreținerea sistemelor de alarmare la efracție.
Sisteme de alarmare la efracție
Numeroase studii arată sediile sau locuințele fără sisteme de securitate, în comparație cu cele cu sisteme monitorizate profesional, au o probabilitate de până la trei ori de a fi sparte, din cauza faptului că infractorii sunt oportuniști și sunt în căutarea unor ținte ușoare.
Locurile fără sisteme de securitate sunt pe lista lor.
Când aveți un sistem de securitate la domiciliu monitorizat în mod profesional și faceți acest lucru cunoscut prin afișarea autocolantelor hoții știu că probabilitatea de a eșua și de a fi prinși este foarte mare.
Toate sistemele de securitate la domiciliu funcționează pe același principiu de bază al securizării punctelor de intrare, cum ar fi ușile și ferestrele, precum și protejarea spațiului interior care conține lucruri de valoare (bani, obiecte de artă, calculatoare, televizoare, etc.).
Ce este un sistem de securitate?
Cea mai simplă definiție a oricărui sistem de securitate se regăsește in numele său. Este literalmente un mijloc sau o metodă prin care ceva este securizat printr-un sistem de componente și dispozitive electronice integrate care lucrează împreună cu un panou de control central pentru a proteja împotriva furturilor și a altor potențiali intruși.
Un sistem tipic de securitate include:
- Un panou de control, care este controlorul principal al sistemului de securitate al unei case
- Senzori pentru uși și ferestre
- Senzori de mișcare
- Alte tipuri de senzori: apa, gaz, incendiu
- Tastatura
- Buton de panică
- Comunicator
- O sirenă sau alarmă
- Alte elemente: sursa de alimentare, acumulatori, etc.
- Placuță de avertizare și autocolante pentru geamuri
Cum funcționează un sistem de securitate?
Sistemele de securitate funcționează pe conceptul simplu de securizare a punctelor de intrare într-o locație cu senzori care comunică cu un panou de control sau un centru de comandă instalat într-o zonă convenabilă din casă.
Senzorii sunt așezați în mod obișnuit spre uși care duc spre și dinspre casă, precum și spre ferestre sau alte puncte de intrare ușor accesibile, în special pe orice se deschide.
Panoul de control: Panoul de control este computerul care armează și dezarmează sistemele de securitate, comunică cu fiecare componentă instalată, declanșează alarma. Când sistemul de securitate este armat de la panoul de control, senzorii comunică cu acesta raportând că punctul de intrare este sigur. În cazul în care o zona monitorizată este violată, circuitul de securitate este intrerupt și panoul de control îl interpretează ca o încălcare a unei zone securizate. Sirena este activată și dacă este legată prin intermediul unui comunicator va anunța centrul de monitorizare sau după caz persoanele desemnate.
Tastatura De obicei, sistemele de alarmă sunt prevăzute cuuna sau mai multe tastaturi pentru o programare și interacțiune ușoară. De la tastatură se pot introduce codurile pentru a arma și a dezarma sistemul, se pot introduce comenzi vocale și pot fi programate pentru a funcționa cu telecomenzi wireless numite funcții cheie. De la tastatură se poate face verificarea stării sistemului, vizualizrea evenimentelor, programarea parametrilor centralei, etc. Acestea pot fi cu afisaj digital, cu leduri sau cu ecran tactil.
Senzori pentru uși și ferestre: Senzorii pentru uși și ferestre sunt de regulă compuși din două părți instalate adiacente una față de cealaltă. O parte a dispozitivului este instalată pe ușă sau fereastră și cealaltă pe rama ușii sau pervazul ferestrei. Când o ușă sau o fereastră este închisă, cele două părți ale senzorului sunt unite, creând un circuit de securitate. Aceștia mai pot fi cu microfon incorporat, pentru a detecta sticla spartă.
Senzori de mișcare: Aceste componente de securitate, când sunt armate, protejează un spațiu dat prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi încălcată fără să fie detectată intruziunea. Acești senzori inglobează mai multe tipuri de tehnologii cum ar fi: cu infraroșu (PIR), cu microunde (MW), de șoc (REED), de vibrații, bariere cu laser, etc.
Alte tipuri de senzori: centralele de alarmă pot primi informații si de la senzori de monoxid de carbon, gaz metan, apa.
Butoane de panică: sunt elemente care declanșează sistemul când sunt declanșate. Pot fi wireless sau cablate si pot fi sub formă de buton, telecomandă sau pedală.
Sirena: este un dispozitiv creat pentru a emite sunete stridente, cu multi decibeli, astfel incât să fie auzită de către proprietari, vecini, etc. și spre a descuraja hoții. Acestea anunță starea de alarmă atât optic cât și acustic și pot fi amplasate atât la interior cât și la exterior.
Plăcuțele de avertizare și autocolantele pentru ferestre: Chiar dacă aceste articole pot părea niște instrumente de marketing pentru companiile de alarmă, acestea joacă un rol important în securitatea locuinței. Simpla afișare a acestor elemente vizuale va descuraja spargerea imobilului și trebuie utilizate conform recomandărilor companiei de securitate.
Dacă doriți să vă montați un sistem de alarmă sau dacă doriți informații cu privire la acest subiect, vă rugăm sa ne contactați.